От интермодален терминал Русе тръгват влакове с ремаркета на тирове и кораби с тирове и контейнери

Пристанището в Русе се превръща в интермодатен терминал и транспортен център за интермодални превози. От февруари спедиторската компания Schenker, автомобилният превозвач ПИМК и пристанище Русе-изток превозват в блок влакове ремаркета на тирове (трейлери) до Нюрнберг. Започнало се е тестово, обяснява шефът на порта Петър Драгошинов , и вече над 10 пъти се е качил оборотът.

Възможността за превоз е за 68 ремаркета. Така че идеята да се качат тирове върху влакове, която е от 2005 г., донякъде е осъществена. Линията е 1 път седмично. Влакът е на Schenker, а превозите се осигуряват от автомобилната фирма. Логистичната компания пък вози с втори блок влак контейнери от Русе до Куртич, Северозападната част на Румъния.

Третата линия е превоз на 20-футови контейнери с кораб от Русе до Нови Сад. От октомври са започнали 2 пъти в месеца и ро-ро превози от Русе до Пасау.

С катама-ран се превозват селскостопанска и строителна техника и други машини Шефът на пристанището казва, че се обмисля догодина да се пусне още един блок влак към Западна Европа, с който да могат да се превозват както контейнери, така и ремаркета. Драгошинов смята, че още не е разработено направлението Север-Юг към Полша и оттам към прибалтийските републики.

Източник: в.24 Часа

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…