Откриваме нов граничен пункт с Румъния

редстои да бъде открит нов контролно-пропускателен пункт на българско-румънската граница при село Северняк, близо до Добрич. Това съобщи областният управител на града Недко Марчев.

По думите му строителството на пункта вече е приключило и той е с изградена инфраструктура. Новият ГКПП ще се намира на границата ни с Румъния – село Северняк, община Крушари от наша страна и община Добромир – от страна на съседката ни.

Стана ясно още, че трансграничният път Добромир-Крушари е обновен с финансовата подкрепа на Програмата за трансгранично сътрудничество "Румъния-България 2007-2013 г."

Областният управител на Добрич добави още, че процедурите по разкриването на ГКПП са във финална фаза и са ангажимент на румънската страна, тъй като тя е водещ партньор по проекта.

Очаква се пунктът да започне да работи още през това лято.

За новия туристически сезон ГКПП в Кардам, Дуранкулак и на пристанище "Балчик" са извършени благоустройствени работи, но състоянието на сградния фонд също трябва да бъде подобрено, посочват от областната управа.

Изт: econ.bg/

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]