Откриват Магазия 1 в пристанище Бургас през август

Възстановяването на Магазия 1 в бургаското пристанище и довършването на строително-ремонтните дейности по обекта ще приключат през юли.

„Вървим към приключване на обекта. Може да се каже, че е на 90% завършен. Остава ни още около месец, най-много месец и половина работа. За да бъде завършена цялата сграда на Магазия 1 и вертикалната планировка около нея, т.е. цялото облагородяване на района около нея. В момента се монтира дограма и текат довършителни дейности. Повечето от тях са вътре в сградата. Надявам се, че този сезон ще успеем да я открием официално", съобщи за „Черноморски фар" Ивайло Иванов – директор на Териториално поделение -Бургас на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура".

До средата на юли трябва да приключим с всички строително-монтажни работи и чисто административно като процедури,

след приемане на акт 16, най-вероятно през месец август, сградата може да бъде открита, информира още той. В района на Морска гара в пристанището, текат строителни дейности във връзка с проекта за цялостно облагородяване на района."Вече може да се види как ще изглежда обекта. Платната за кръгово движение вече са оформени. Така че първите части от локалното платно плюс кръговото ще бъдат асфалтирани в рамките на 20-25 дни. Зоната на кея също ще бъде довършена в такива срокове", каза още Ивайло Иванов.

Той е категоричен, че и за напред рибарите свободно ще могат да мятат въдици от кея, както и до сега. Огради ще се поставят само когато на кея пристане круизен кораб . Достъпът тогава се налага да бъде органичен заради мерките за сигурност.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…