Отнемат лицензи на автошколи заради търговия с книжки

На някои автошколи ще бъдат отнети лицензите заради скандалните разкрития около купуването на шофьорски книжки.  

"В автошколите текат много сериозни проверки", увери министърът на транспорта Ивайло Московски пред парламентарната комисия по транспорт, цитиран от БГНЕС.

"Относно купуването на книжки вече има съставени 52 протокола, които са дадени на МВР, за да могат персонално да издирят лицата от тези протоколи и да им бъдат отнети свидетелствата за шофиране. Трудно може да се каже за колко книжки става въпрос, защото във всеки протокол има различен брой хора." – коментира транспортният министър.

Във връзка с новите изпитни терминали, където ще се провежда писмената част от шофьорските изпити, Московски заяви, че ще се спази регионалният принцип. В 28-те области, в 28 регионални офиса на "Автомобилна администрация" ще бъдат  изградени такива терминали.

"Предварителните шофьорски изпити в автошколите са отговорност на самите школи, но те са добра практика", каза още министърът.

Източник : www.news.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…