Отново пратиха два влака един срещу друг

 

Пореден инцидент в българските железници. Заради нередовно подаден сигнал днес един срещу друг бяха пратени два влака на гара Безмер. И двете композиции са били бързи и пълни с пътници. Единият влак е с номер 8697 и се е движел от София за Варна, а срещу него се е оказал бившият експрес "Слънчев бряг", който е с номер 8612.

Този път тежкият инцидент се е разминал заради ограничението на скоростта в района. Заради ремонтни дейности влаковете в района се движат бавно, с 25 км/ч. Машинистите са поискали веднага да се напише акт, но дежурният ръководител движение е отказвал да се документира случая, обясниха железничари пред Клуб Z.

Напоследък подобни инциденти се превръщат във всекидневие в железниците ни. При подобни обстоятелства на гара Калояновец през юни дерайлира бързият влак София – Варна, загина машинист, а 14 души бяха ранени. 

Източник: Клуб Z

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]