Отварят най-дългия тунел у нас

Отварят най-дългия тунел у нас, пътуваме до Гърция и Банско с 1 час по-малко

“Следващия месец се очаква завършването на важен участък от автомагистрала „Струма“, който ще намали времето за пътуване между зимния курорт Банско и егейските плажове на Гърция с един час. Това съобщава вестник “Телеграф”.

Разделът между Благоевград и Симитли, включващ 2-километровия тунел „Железница“, е в процес на строителство от 2019 година. Въпреки че голяма част от проекта, включително и тунелът, са завършени, проблеми свързани със свлачища и срутища доведоха до забавяне на пускането на участъка с почти две години.

В момента се извършват укрепителни работи на свлачището от северната страна, включващи изграждането на двулентов тунел, който ще предпази магистралата от бъдещи свлачища.

Според информация, предоставена от „Телеграф“, работата по тунела е завършена на 90% и се очаква да бъде напълно завършена през февруари. Официални източници от пътната агенция потвърждават, че работата е в завършващ етап, но все още не е определена точна дата за откриването на участъка.

Завършването на този участък ще има значително въздействие върху пътуванията от София до Банско и до Егейско море, като най-голямо облекчение ще усетят тези, пътуващи към София. Традиционно тапи в този участък водеха до образуване на дълги колони от автомобили по време на летни уикенди и национални празници. С откриването на новия участък, тези забавяния ще бъдат значително намалени.

Въпреки това, се очаква задръстванията да се преместят до Симитли, където магистралата в момента приключва. Пълното премахване на препятствията по пътя ще бъде възможно само след завършването на последния участък през Кресненското дефиле, за който все още няма определени срокове.”

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…