Падна блокадата на Кулата

Блокадата на Кулата падна, но само временно. Късно тази вечер границата беше отворена.

Това стана след договорка на транспортния министър Ивайло Московски с протестиращите български шофьори, които блокираха пункта сутринта, уточнява бТВ.

Московски заяви, че границата ще бъде отворена за преминаването на всички превозни средства до тяхното изтегляне. След това трафикът ще започне да се пропуска отново по график.

Границата ще бъде отворена до преминаването на всички превозни средства, като след това пропускането отново ще става по ежедневен график от 11.00 до 16.00 часа, съобщават от министерството на транспорта.

Ивайло Московски информира превозвачите, че е разговарял с гръцките власти и те са го уверили, че българските водачи няма да бъдат блокирани на гръцка територия и предвижването от ГКПП „Кулата” до фериботен комплекс „Игуменица” ще бъде свободно.

Той призова шофьорите да сигнализират незабавно, ако имат проблеми при преминаването през Гърция. Ивайло Московски пое ангажимент да бъдат разгледани всички варианти за облекчаване на обработката на документите на границата, с цел по-бързото пропускане на камионите.

Министърът гарантира на шофьорите след разговори с гръцката полиция, че ще могат успешно да преминат и няма да бъдат блокирани в Гърция.

Граничният пункт Илинден-Ексохи остава затворен.

 Източник : www.news.bg

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]

Автомобилен транспорт

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – ИНОЕЪР И ИНОВАТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

На 14.01.21г. се състоя изложение на превозни средства по повод 120-годишнината на градския транспорт в София. Наред с разказите за транспорта от миналото, публиката се запозна и с планираните иновации […]

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]