Падна блокадата на Кулата

Блокадата на Кулата падна, но само временно. Късно тази вечер границата беше отворена.

Това стана след договорка на транспортния министър Ивайло Московски с протестиращите български шофьори, които блокираха пункта сутринта, уточнява бТВ.

Московски заяви, че границата ще бъде отворена за преминаването на всички превозни средства до тяхното изтегляне. След това трафикът ще започне да се пропуска отново по график.

Границата ще бъде отворена до преминаването на всички превозни средства, като след това пропускането отново ще става по ежедневен график от 11.00 до 16.00 часа, съобщават от министерството на транспорта.

Ивайло Московски информира превозвачите, че е разговарял с гръцките власти и те са го уверили, че българските водачи няма да бъдат блокирани на гръцка територия и предвижването от ГКПП „Кулата” до фериботен комплекс „Игуменица” ще бъде свободно.

Той призова шофьорите да сигнализират незабавно, ако имат проблеми при преминаването през Гърция. Ивайло Московски пое ангажимент да бъдат разгледани всички варианти за облекчаване на обработката на документите на границата, с цел по-бързото пропускане на камионите.

Министърът гарантира на шофьорите след разговори с гръцката полиция, че ще могат успешно да преминат и няма да бъдат блокирани в Гърция.

Граничният пункт Илинден-Ексохи остава затворен.

 Източник : www.news.bg

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Автомобилен транспорт

Eнергото ще може да прекъсва зареждането на електромобилите

Масовизацията на електромобилите е сериозна заплаха за електропреносните мрежи в Европа, твърдят два независими доклада, изготвени от британския и австрийския енергийни регулатори. Във Великобритания Ofgem дори разработи предложение електропреносните компании да […]

Автомобилен транспорт

Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за […]