Пълна лудница на гарата. Отменят влакове на всеки час, возят пътниците с автобуси

Отменят влакове на всеки час, возят пътниците с автобуси

БДЖ : Решаваме проблема до 15 септември

Пътуването с влак в района на Пловдив вече втора седмица е пълна лудница. Влакове се заменят с автобуси, други закъсняват с часове, а трети съвсем не идват. Най-често съобщенията за промяна в разписанието идват в последния момент. Планови ремонти объркваха тотално движението, а на много от гарите и спирките по селата цари истински хаос.

Най-лошото е, че никой не знае кога и дали изобщо ще тръгне влакът , оплакват се пътници, попаднали в истински капан. Най-трудно е пътуването по участъците Белово -Пловдив, където между Септември и Стамболийски тече активен ремонт на линията за включването й към високоскоростната мрежа. Други невралгични трасета са между Пловдив, Първомай и Димитровград, където вече седмица внезапно в последния момент се отменят редица влакове и хората не могат да се придвижат. Справка показва, че за последните 5-6 дни над 10 влака по това трасе са били отменени.

Заради ремонтните дейности пътуването от Пловдив за София и обратно се оказа истински изпитание на нервите. Между 8 и 12 часа до 2 септември включително всички влакове между Белово и Стамболийски са

Поради извършване на ремонтни дейности по железния път от Национална компания „Железопътна инфраструктура " в участъка между гарите Септември -Пловдив се налага прекъсване на влаковото движение. Ремонтните дейности ще продължат до 11 септември, като през почивните дни – 3, 4 септември, както и на 5 и 6 септември влаковете ще се движат по редовен график.

Превоз с автобуси се осъществява за два бързи влака , които пътуват между гарите Белово и Пловдив, както и за 4 пътнически влака , които пътуват между гарите Белово и Стамболийски. За осигуряване на транспортно обслужване на пътниците от посочените

влакове са осигурени автобуси.

БДЖ Пътнически превози " ЕООД се ангажира със спазването на обявения срок 15 септември, до когато са отменени 60 влака поради липса на локомотиви . Извършването на спешните ремонти на локомотивния парк гарантира безпроблемното спазване на разписанията от 15 септември 2016 г. За тази цел транспортното дружество изпълнява план за действие, който осигурява срочния ремонт на необходимите локомотиви в рамките на следващите седмици. Екипът на националния железопътен превозвач поднася извинения на своите клиенти за причинените неудобства.

заменени с автобуси, осигурено от БДЖ . Пътническите влакове от Белово до Стамболийски са с рейсове, а от Стамболийски до Пловдив отново с влак . Бързите пък са с автобуси от Белово, Септември, Пазарджик и Стамболийски до Пловдив.

Всички големи гари са разлепили съответните временни промени и графици, но по селата хората са в неведение какво се случва и защо няма трен. Обикаляйки по всички села по направлението, автобусите удължават маршрута и хората се изнервят. Няколкото прехвърляния по трасето ги ядосват, още повече че никой не им дава яснота кой автобус за къде е.

Най-сериозно е положението на гарата в Стамболийски. Там се срещат по няколко автобуса, които са съответно за Белово и Пловдив. Табели няма. В сряда напрежението ескалира, след като пътниците за Пловдив потеглиха за Белово. След публикациите на „Марица" проблемът е отстранен и табели с маршрутите на автобусите вече има. Неправилно паркирали автомобили в района на гарите блокират рейсовете, пълни с хора, и те не могат да потеглят.

В четвъртък повече от час 5 автобуса за Белово и Пловдив бяха в капан, след като шофьорка паркира по средата на улицата на завой и изчезна. Наложи се намесата на общинската охрана и полицията.

Източник : www.crossdisplay.bg