Паника във Вашингтон! Руски бомбардировачи летят над бреговете на Калифорния

Главнокомандващият военно-въздушните операции на въоръжените сили на САЩ ген. Хърбърт Карлайл заяви, че руски бомбардировачи летят близо до бреговете на Калифорния. Това заяви той в интервю за сайта на вестник USA Today.

Те започнаха да летят направо до брега на Калифорния. Ние виждаме, че тези полети стават все повече, каза Карлайл. В същото интервю американският генерал разказва, че САЩ са сериозно обезпокоени заради възраждането на военната авиация на Русия и извънредно агресивния Китай.

Карлайл припомни за инцидента с руския изтребител Су-27 и американския самолет-разузнавач RC-135 в небето над Балтийско море. По думите на представителя на ВС на САЩ, Пентагонът е длъжен да поддържа канали за връзка с руски и китайски военни, за да избегне недоразумения.

В края на април министерството на отбраната на САЩ заяви, че руският изтребител Су-27 е извършил опасни маневри около разузнавателен самолет на ВВС на САЩ RC-135 над Балтийско море. Пентагонът нарече действията на летците на РФ „опасни“ и „непрофесионални“.

От МО на РФ пък предложиха американските самолети или да не летят близо до руските граници, или да не летят с изключени транспондери, и добавиха, че всички полети преминават в съответствие с международните правила за използване на въздушеното пространство.

Източник :  www.news.info

ЖП транспорт

Журналист от „Гардиън“ се качи в нощния влак Истанбул-София и остана без думи

ноември 27, 2022

Нощният влак от Истанбул до София е сред номинираните за „Най-добро пътешествие“ за 2023 г. в класацията на платформата за пътуване Lonely Planet. Нощната линия беше подновена през април тази […]

Автомобилен транспорт

Учени: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро застрашава сериозно Аспаруховия мост

ноември 26, 2022

Проектът за удълбочаване на Варненското езеро е изготвен без да се обследва влиянието върху Аспаруховия мост и застрашава сериозно неговата цялост, алармираха учени по време на презентация пред студенти и […]

ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: Интегриран билет за БДЖ е като от феодален строй да преминем в капитализъм

ноември 26, 2022

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ не успява да усвоява средствата не само от европейски програми, но дори и от капиталовите трансфери от държавата, като причини за това са желанието да се […]