Паника във Вашингтон! Руски бомбардировачи летят над бреговете на Калифорния

Главнокомандващият военно-въздушните операции на въоръжените сили на САЩ ген. Хърбърт Карлайл заяви, че руски бомбардировачи летят близо до бреговете на Калифорния. Това заяви той в интервю за сайта на вестник USA Today.

Те започнаха да летят направо до брега на Калифорния. Ние виждаме, че тези полети стават все повече, каза Карлайл. В същото интервю американският генерал разказва, че САЩ са сериозно обезпокоени заради възраждането на военната авиация на Русия и извънредно агресивния Китай.

Карлайл припомни за инцидента с руския изтребител Су-27 и американския самолет-разузнавач RC-135 в небето над Балтийско море. По думите на представителя на ВС на САЩ, Пентагонът е длъжен да поддържа канали за връзка с руски и китайски военни, за да избегне недоразумения.

В края на април министерството на отбраната на САЩ заяви, че руският изтребител Су-27 е извършил опасни маневри около разузнавателен самолет на ВВС на САЩ RC-135 над Балтийско море. Пентагонът нарече действията на летците на РФ „опасни“ и „непрофесионални“.

От МО на РФ пък предложиха американските самолети или да не летят близо до руските граници, или да не летят с изключени транспондери, и добавиха, че всички полети преминават в съответствие с международните правила за използване на въздушеното пространство.

Източник :  www.news.info

Воден транспорт

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

март 27, 2023

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за съдействие от […]

ЖП транспорт

Интермодалният транспорт става все по-важен, България планира още 5 терминала

март 26, 2023

Пренасянето на товари, използвайки няколко вида транспорт, е бъдещето не само за нашата страна, но и за цяла Европа. Основният принцип на интермодалния транспорт е да се използва железопътен транспорт за […]

ЖП транспорт

Общият език за европейските машинисти: допълнително препятствие или решение?

март 25, 2023

Европейският железопътен сектор остава разделен: трябва ли да има общ език за трансгранични влакови операции за персонал като машинисти, персонал и ръководители на движението? Забележителното е, че товарната асоциация ERFA, […]