Паника във Вашингтон! Руски бомбардировачи летят над бреговете на Калифорния

Главнокомандващият военно-въздушните операции на въоръжените сили на САЩ ген. Хърбърт Карлайл заяви, че руски бомбардировачи летят близо до бреговете на Калифорния. Това заяви той в интервю за сайта на вестник USA Today.

Те започнаха да летят направо до брега на Калифорния. Ние виждаме, че тези полети стават все повече, каза Карлайл. В същото интервю американският генерал разказва, че САЩ са сериозно обезпокоени заради възраждането на военната авиация на Русия и извънредно агресивния Китай.

Карлайл припомни за инцидента с руския изтребител Су-27 и американския самолет-разузнавач RC-135 в небето над Балтийско море. По думите на представителя на ВС на САЩ, Пентагонът е длъжен да поддържа канали за връзка с руски и китайски военни, за да избегне недоразумения.

В края на април министерството на отбраната на САЩ заяви, че руският изтребител Су-27 е извършил опасни маневри около разузнавателен самолет на ВВС на САЩ RC-135 над Балтийско море. Пентагонът нарече действията на летците на РФ „опасни“ и „непрофесионални“.

От МО на РФ пък предложиха американските самолети или да не летят близо до руските граници, или да не летят с изключени транспондери, и добавиха, че всички полети преминават в съответствие с международните правила за използване на въздушеното пространство.

Източник :  www.news.info

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]