Папазов: Никой не е говорил за съкращения в БДЖ

 

Прави се всичко възможно за договорка с кредиторите на дружеството

Никой от Министерството на транспорта не е казал, че съкращения в БДЖ ще има. Такова нещо няма. Това заяви в ефира на БНР транспортният министър Данаил Папазов. По думите му оптимизацията в БДЖ означава, че ако бъдат освободени хора, те могат да бъдат пренасочени към други дейности, за които има недостиг.

Според министъра в момента се прави всичко възможно да се постигне договорка с кредиторите на БДЖ, за да бъдат разсрочени дълговете на държавната железница.

По отношение на проблемите с превозвачите, Папазов обясни, че те са натрупани от години.

„Някои изисквания, които сме поставили пред турската страна, браншът не ги приема и обратно. Заради това в момента се движим с по-бавни темпове, отколкото ни се иска“, коментира министърът.

По думите му проблемът не е лесен за разрешаване, тъй като всеки един от браншовете си пази пазара.

„Либерализацията изисква да отпаднат таксите от 43 евро, което е неприемливо и ние не отстъпваме от тази своя позиция. Ние искаме по-голяма бройка за разрешителните, с което турските превозвачи не са съгласни“, заяви Папазов.

По отношение раздаването на лицензи Папазов коментира, че през последните 10 години не е имало такъв сериозен елемент в борбата със сивия сектор. По думите му за 7 месеца са били направени повече проверки, отколкото за последните 5 години взети заедно.

Източник: http://econ.bg/Новини, 15.05.2014г.

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]