Паркираш като л…но

Дразните си от безобразното паркиране по тротоарите, на инвалидни места, на детски площадки, върху пешеходни пътеки? Не че е особено успокоение, но подобен подход към паркирането има и в други страни, насред Европа, при това. 

Например в Марсилия. Пешеходците и колоездачите там обаче откриха, че отмъщението е блюдо, което се сервира- в техния вариант- във формата на много цветен стикер с "окуражителен" надпис: Паркирана като л…но, в оригинал-  Garé Comme Une Merde. Стикерите GCUM стават все по-популярни, а нарушителите, които паркират безобразно без да се съобразяват с правилата, намират надписа върху колите си.

Според "Дейли Телеграф" хиляди стикери, които са с разнообразен дизайн и цветове и струват 19 евро, са били продадени през последните седмици.

Отмъщението GCUM вече излиза извън пределите на Марсилия и стикери се появяват по колите -нарушители в много други градове на Франция и в столицата Париж.

Един от основателите на кампанията от Revendic’Art group обяснява: "Идеята е чрез стикерите да освобождаваме психологическото напрежение, което се трупат всекидневно хиляди ядосани шофьори и пешеходци."

Хаштагът #GCUM също набира популярност в туитър.

източник: www.clubz.bg