Парламентът отхвърли предложението за 6-месечна винетка

Парламентът отхвърли предложението да се въведе шест месечна винетка. Идеята, заложена в Закона за пътищата, дойде от Реформаторския блок, но не срещна подкрепата на депутатите.

От блока казаха, че са склонни между двете четения, вместо за шест месеца, винетката да бъде въведена за три месеца, но до окончателно разглеждане няма да се стигне.
В момента има седмична, месечна и годишна винетка.

Изобретателен русенец дава винетка под наем

„Защо в съседна Румъния има три месечна винетка. Тя струва 13 евро за леки автомобили, а Агенция пътна инфраструктура казва, че едва ли не европейската директива ги ограничава подобна мярка да бъде приета в България" – питат депутатите от Реформаторския блок. Според тях в Австрия има двумесечна винетка, която струва 25, 7 евро.

Два автомобила осъмнаха без стъкла заради винетки

„Това е първият път, в който ние чуваме такова предложение, никой не го посочва като проблем и изведнъж ние в Народното събрание започваме да виждаме като проблем защо няма три месечни и шест месечни винетки. Колко хора искат такава винетка и има ли изследване за това? Какво е е търсенето? – попитаха депутатите от ГЕРБ.

По предложение на ГЕРБ беше закрита Национална компания "Стратегически инфраструктурни обекти". Тя ще бъде преместена в агенция Пътна инфрастуктура.

Източник : www.dariknews.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…