Парламентът отхвърли предложението за 6-месечна винетка

Парламентът отхвърли предложението да се въведе шест месечна винетка. Идеята, заложена в Закона за пътищата, дойде от Реформаторския блок, но не срещна подкрепата на депутатите.

От блока казаха, че са склонни между двете четения, вместо за шест месеца, винетката да бъде въведена за три месеца, но до окончателно разглеждане няма да се стигне.
В момента има седмична, месечна и годишна винетка.

Изобретателен русенец дава винетка под наем

„Защо в съседна Румъния има три месечна винетка. Тя струва 13 евро за леки автомобили, а Агенция пътна инфраструктура казва, че едва ли не европейската директива ги ограничава подобна мярка да бъде приета в България" – питат депутатите от Реформаторския блок. Според тях в Австрия има двумесечна винетка, която струва 25, 7 евро.

Два автомобила осъмнаха без стъкла заради винетки

„Това е първият път, в който ние чуваме такова предложение, никой не го посочва като проблем и изведнъж ние в Народното събрание започваме да виждаме като проблем защо няма три месечни и шест месечни винетки. Колко хора искат такава винетка и има ли изследване за това? Какво е е търсенето? – попитаха депутатите от ГЕРБ.

По предложение на ГЕРБ беше закрита Национална компания "Стратегически инфраструктурни обекти". Тя ще бъде преместена в агенция Пътна инфрастуктура.

Източник : www.dariknews.bg

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Автомобилен транспорт

Eнергото ще може да прекъсва зареждането на електромобилите

Масовизацията на електромобилите е сериозна заплаха за електропреносните мрежи в Европа, твърдят два независими доклада, изготвени от британския и австрийския енергийни регулатори. Във Великобритания Ofgem дори разработи предложение електропреносните компании да […]

Автомобилен транспорт

Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за […]