Парламентът отхвърли предложението за 6-месечна винетка

Парламентът отхвърли предложението да се въведе шест месечна винетка. Идеята, заложена в Закона за пътищата, дойде от Реформаторския блок, но не срещна подкрепата на депутатите.

От блока казаха, че са склонни между двете четения, вместо за шест месеца, винетката да бъде въведена за три месеца, но до окончателно разглеждане няма да се стигне.
В момента има седмична, месечна и годишна винетка.

Изобретателен русенец дава винетка под наем

„Защо в съседна Румъния има три месечна винетка. Тя струва 13 евро за леки автомобили, а Агенция пътна инфраструктура казва, че едва ли не европейската директива ги ограничава подобна мярка да бъде приета в България" – питат депутатите от Реформаторския блок. Според тях в Австрия има двумесечна винетка, която струва 25, 7 евро.

Два автомобила осъмнаха без стъкла заради винетки

„Това е първият път, в който ние чуваме такова предложение, никой не го посочва като проблем и изведнъж ние в Народното събрание започваме да виждаме като проблем защо няма три месечни и шест месечни винетки. Колко хора искат такава винетка и има ли изследване за това? Какво е е търсенето? – попитаха депутатите от ГЕРБ.

По предложение на ГЕРБ беше закрита Национална компания "Стратегически инфраструктурни обекти". Тя ще бъде преместена в агенция Пътна инфрастуктура.

Източник : www.dariknews.bg

ЖП транспорт

Олег Петков: За да управляваш успешно железниците, трябва да си професионалист и да си отговорен пред обществото

март 20, 2023

За да управляваш успешно държавен железопътен транспорт ти трябват две задължителни качества – Чувство за отговорност пред обществото и професионални познания и практически опит.       За съжаление през […]

ЖП транспорт

Положението в железниците ни е трагично – не достигат кадри, заплащането е мизерно

март 17, 2023

Има критичен недостиг на кадри в железниците, а тези, които са останали получават заплащане доста под средното в страната. Тази констатация бе изведена на преден план по време на кръгла […]

Автомобилен транспорт

Започва стрителството на православен храм във ВТУ “Тодор Каблешков”

март 17, 2023

На 27 март 2023 г. от 11:30 часа ще бъде направена първа копка и полагане на основен камък на православен храм „Всички български светии“ в двора на Висшето транспортно училище […]