юни 20, 2024

Парламентът търси самолетен превозвач до края на мандата си

От парламента обявиха обществена поръчка за самолетен превоз на пътници и багаж.

Стойността на услугата е до 1 400 000 лв. Разходите ще покриват самолетни билети при служебни командировки на народните представители и администрацията на парламента, става ясно още от заданието на обществената поръчка.

Срокът за подаване на оферти е 18 август, а сумата ще покрие разходите за самолетни билети по света за 24 месеца. Това е края на редовния мандат на този състав на Народното събрание, припомнят от БГНЕС.

При пътуване в чужбина, депутатите ползват предимно граждански полети. Единствено при официални визити на председателя на Народното събрание и съпровождащата го делегация се ползва и правителствения самолет, управляван от “Авиоотряд 28”.

Участниците в процедурата трябва да са регистрирани като туристически агент или туроператор и да имат минимум трима служители, които приоритетно да обслужват нуждите на Народното събрание. Като критерий за избор на изпълнител на услугата е посочен – най-ниски разходи.

Източник : www.news.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…