септември 25, 2023

Парламентът търси самолетен превозвач до края на мандата си

От парламента обявиха обществена поръчка за самолетен превоз на пътници и багаж.

Стойността на услугата е до 1 400 000 лв. Разходите ще покриват самолетни билети при служебни командировки на народните представители и администрацията на парламента, става ясно още от заданието на обществената поръчка.

Срокът за подаване на оферти е 18 август, а сумата ще покрие разходите за самолетни билети по света за 24 месеца. Това е края на редовния мандат на този състав на Народното събрание, припомнят от БГНЕС.

При пътуване в чужбина, депутатите ползват предимно граждански полети. Единствено при официални визити на председателя на Народното събрание и съпровождащата го делегация се ползва и правителствения самолет, управляван от “Авиоотряд 28”.

Участниците в процедурата трябва да са регистрирани като туристически агент или туроператор и да имат минимум трима служители, които приоритетно да обслужват нуждите на Народното събрание. Като критерий за избор на изпълнител на услугата е посочен – най-ниски разходи.

Източник : www.news.bg

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …

Сподели