Първите две релсови специализирани самоходни машини пристигнаха в България

Две нови релсови специализирани самоходни машини за поддържане на контактна мрежа в НКЖИ пристигнаха в България. Возилата бяха докарани с ферибот, транспортирани с камиони и разтоварени успешно с кранове на железния път в гара Курило. По-късно бяха превозени до гара Илиянци, където стартират изпитанията и процедурите по сертифициране от Тинса и ИАЖА. Паралелно започва и обучението на експлоатационния персонал.

Първите пристигнали релсови специализирани самоходни машини са две от общо двадесет возила OCPC400, които италианският производител Тесмек трябва да достави по обществена поръчка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Те ще се поддържат гаранционно пет години от служители и работници на производителя в индустриален клон на гара Илиянци.

Машините достигат височина до 14 метра, разполагат с две вишки с тежест 540 и 240 килограма, и са снабдени със съвременни системи, които имат готовност за оборудване с автоматична локомотивна сигнализация – АЛС.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…