Пътен ад в края на празничните дни на „Хемус“

От Ботевград до тунела "Ечемишка“ на магистрала "Хемус" се е образувала дълга колона от автомобили, пътуващи към София, интензивно е движението през граничните пунктове "Кулата" и "Маказа", има задръствания и на пътен възел "Симитли", натоварен е и трафикът по автомагистрала "Струма". По "Тракия" все още движението е спокойно. Това е равносметката в следобедните часове на неделя – последния от четирите празнични дни заради Деня на независимостта и уикенда.

Още по обяд възникнаха проблемите на автомагистрала "Хемус" в участъка на ремонтираните тунелите "Витиня" и "Топли дол".

Движението почти спря заради тировете, чието движение бе ограничено в неделя след 14 часа, но няма да имат достатъчно време да напуснат магистралата.

"Поне вече 45 минути не мърдаме на никъде. Тирове са масово в движение. Те няма да се изнесат до два часа. ТИР-овете просто не трябваше въобще да се пускат. Има няколко леки пътно-транспортни произшествия, но задръстването не е заради ПТП-ата. Всяко четвърто-пето МПС е тир,", коментира пред националното радио Георги Георгиев, който бе на магистрала "Хемус".

Проблемите в участъка на трите тунела на "Хумес" продължиха в следващите часове, а от пътната полиция дори призоваха водачите да използват заобиколни маршрути, вместо да се качват на магистралата.

Засилен контрол има по главния път Е-79 в посока Кулата – Благоевград и отсечката пункт Илинден-Смитли заради очакваните стотици завръщащи се автомобили. Допълнителни екипи регулират движението по направленията Перник- Благоевград-Кулата и Перник- Кюстендил- Гюешево заради очаквания голям автомобилен до 20 часа в неделя, когато е последният от четирите почивни дни, използвани от много българи за кратка ваканция.

Екипите на столичната пътна полиция вече са на пътя и изчакват момента, в който движението в столицата ще стане по-натоварено, за да започнат да регулират ръчно. От "Пътна полиция" напомнят на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.  В момента трафикът в страната е спокоен.

В района на Симитли екипи на "Пътна полиция" подпомагат трафика.

От МВР призоваха шофьорите да са внимателни и търпеливи в задръстванията.

Източник : www.trud.bg

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]