Пътен ад в края на празничните дни на “Хемус”

От Ботевград до тунела "Ечемишка“ на магистрала "Хемус" се е образувала дълга колона от автомобили, пътуващи към София, интензивно е движението през граничните пунктове "Кулата" и "Маказа", има задръствания и на пътен възел "Симитли", натоварен е и трафикът по автомагистрала "Струма". По "Тракия" все още движението е спокойно. Това е равносметката в следобедните часове на неделя – последния от четирите празнични дни заради Деня на независимостта и уикенда.

Още по обяд възникнаха проблемите на автомагистрала "Хемус" в участъка на ремонтираните тунелите "Витиня" и "Топли дол".

Движението почти спря заради тировете, чието движение бе ограничено в неделя след 14 часа, но няма да имат достатъчно време да напуснат магистралата.

"Поне вече 45 минути не мърдаме на никъде. Тирове са масово в движение. Те няма да се изнесат до два часа. ТИР-овете просто не трябваше въобще да се пускат. Има няколко леки пътно-транспортни произшествия, но задръстването не е заради ПТП-ата. Всяко четвърто-пето МПС е тир,", коментира пред националното радио Георги Георгиев, който бе на магистрала "Хемус".

Проблемите в участъка на трите тунела на "Хумес" продължиха в следващите часове, а от пътната полиция дори призоваха водачите да използват заобиколни маршрути, вместо да се качват на магистралата.

Засилен контрол има по главния път Е-79 в посока Кулата – Благоевград и отсечката пункт Илинден-Смитли заради очакваните стотици завръщащи се автомобили. Допълнителни екипи регулират движението по направленията Перник- Благоевград-Кулата и Перник- Кюстендил- Гюешево заради очаквания голям автомобилен до 20 часа в неделя, когато е последният от четирите почивни дни, използвани от много българи за кратка ваканция.

Екипите на столичната пътна полиция вече са на пътя и изчакват момента, в който движението в столицата ще стане по-натоварено, за да започнат да регулират ръчно. От "Пътна полиция" напомнят на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.  В момента трафикът в страната е спокоен.

В района на Симитли екипи на "Пътна полиция" подпомагат трафика.

От МВР призоваха шофьорите да са внимателни и търпеливи в задръстванията.

Източник : www.trud.bg

Воден транспорт

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

март 27, 2023

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за съдействие от […]

ЖП транспорт

Интермодалният транспорт става все по-важен, България планира още 5 терминала

март 26, 2023

Пренасянето на товари, използвайки няколко вида транспорт, е бъдещето не само за нашата страна, но и за цяла Европа. Основният принцип на интермодалния транспорт е да се използва железопътен транспорт за […]

ЖП транспорт

Общият език за европейските машинисти: допълнително препятствие или решение?

март 25, 2023

Европейският железопътен сектор остава разделен: трябва ли да има общ език за трансгранични влакови операции за персонал като машинисти, персонал и ръководители на движението? Забележителното е, че товарната асоциация ERFA, […]