Пътническият трафик на летище „Eleftherios Venizelos” в Гърция се увеличава с 23,7 %

С около един милион повече пристигнали пътници от миналата година през първите пет месеца на 2015 г. отчита международното летище в Атина (AIA) "Елефтериос Венизелос". При това общият брой на обслужените пътници на летището за периода достигна 6 милиона.
Според данни от аероопорта, тази година пътническия трафик на вътрешните полети от януари до края на май се е увеличил с 28.2%,  а също така международния трафик е показал високи темпове на растеж - 21,2%. 
 
Гръцките туристи са нараснали с 20%, а чуждестранните посетители също отчитат увеличение от 28%.
По-специално, по отношение на май, пътнически трафик на летището продължава възходящата си тенденция, достигайки 1,650 милиона пътници, надминавайки с 22,3%, пътническия трафик през същия период на 2014 г. (общо 1.35 милиона пътници ).
Нарастването на пътниците пътуващи по Вътрешни линии е 22.1% ,а ръстът на пътниците по международните линии се увеличил значително с около 22,4%.
Въпреки продължаващата рецесия , гръцките туристи са увеличили пътуванията с 15%, а чуждестранните посетители на Атина с 28%.
 
През май полети до AIA в сравнение с 2014 г., са нараснали  с 16.8% , като вътрешните полети бележат увеличения с 9.4% , а международните с 22,8% .
Броят на полетите до международното летище в Атина през първите пет месеца на годината възлизат на 61,950 в сравнение с 52,893 на предходната година, записвайки значително увеличение на 17,1%. Вътрешните полети са се увеличили с 12,6%, а полетите от чужбина с 20.7%.

 

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]