Пътните престъпления от омраза на британските железници скочиха след Brexit гласуване, цифрите показват

Броят на съмнителните пътни престъпления от омраза на британските железници скочи рязко след референдума за ЕС, цифрите показват.

В две седмици след гласуването, Британската транспортна полиция (BTP), отчете 119 инциденти, включително твърденията за расистки прояви и нападения на станции – еквивалентни на осем дневно.

Броят на предполагаемите пътни от омраза престъпления са влизали от силата между 24 юни и 7 юли в размер на 57% увеличение на предходните две седмици, и още по-рязко покачване от 78% на еквивалентен период на 2015.

Изводите – описани от една група кампания като "много тревожно" – звън със скок разкри в данните от сили в страната. Вълната на отчетените инциденти предизвикаха опасения от вълна от ксенофобски злоупотреба следните гласуването на Brexit.

статистиката на ПБ за двете седмици след референдума, получена от Асоциацията Press чрез свободата на информацията (свобода на информацията) искане, показват, че:

    Имаше 11 предполагаеми пътни от омраза престъпления На 25 юни – деня след обявяването на резултата от гласуването.
    
Обществените престъпления ред бяха най-често се записват инцидентите, с десетки заподозрени каза, че е направил расистки коментари по отношение на пътниците или персонала.
    
В един епизод в Hastings станция в Източен Съсекс на 26 юни, заподозрян твърди, че е извикал в жертва, който говореше на полски.
    
Имаше три предполагаеми случаи на расово или религиозно утежняване действителната телесна повреда, включително един, в който жертвата е била "възприемана да бъде атакувана заради тяхната националност".
    
По време на отговор за свобода на информацията е била издадена по-рано този месец, 22 души бяха арестувани във връзка с делата.

Брус Williamson от групата на кампанията Railfuture каза: "Всеки пътник трябва да бъде в състояние да влезе в гарата и във влака без страх от насилие или лошо. Тези последни цифри са много тревожни, и те подчертават продължаващата необходимост от присъствие на персонала на гарите и във влаковете. "
Полицията обвиняват най-лошото покачване на записани престъпление от омраза на референдум ЕС

Rose Симкинс, главен изпълнителен директор на благотворителната Stop Hate Великобритания, каза: "Докато ние се насърчаваме, че хората са открили, доверие, за да докладват инциденти поради националната публичност по въпроса, то Тъжен факт е, че броят на всички инциденти от омраза са изключително –  се съобщава.

"Ние постоянно чуваме от жертвите, че една от причините те да не съобщават за инциденти, е липсата на доверие в органите за да се справят с проблема. Ние ще насърчи BTP да се вгледа внимателно в типа на инциденти и се възползват от възможността да се извърши оценка на ефективността на техните стратегии за престъпление от омраза "

BTP политики британските железници, както и редица градски мрежи като лондонското метро.

Supt Крис Хортън на BTP каза: "Hate престъпност е напълно неприемливо и няма място в обществото или по железопътната мрежа.

"Ние сме наясно, че престъпленията от омраза са недостатъчно отчитани и така, за да се справим с тях ефективно, ние се нуждаем от обществеността, за да се изправим срещу тези, извършването на тези отвратителни деяния и ако го докладват пред нас ние ще вземем всеки доклад на сериозно.

"Ние винаги ще работим неуморно, за да се гарантира, че тези, които заплашват или сплашват пътници са изправени пред правосъдието."

Миналия месец стана ясно, че мразя криминални доклади на полицията в цяла Великобритания в седмицата преди и една седмица след гласуването на 23 юни се увеличава с 42%, до повече от 3000. По-късно се оказа, че през четирите седмици от средата на юни са отчетени повече от 6000 предполагаеми престъпления от омраза и инциденти на полицията в Англия, Уелс и Северна Ирландия. Имаше лек спад след първоначален скок, но обемът на доклади все още е около една трета по-висок от еквивалентен период на миналата година.

Министрите са започнали план за действие престъпление от омраза, включително стъпки за справяне с нарушенията, извършени в обществения транспорт.

Източник :

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…