Пътници блокираха влак на гара Илиянци

До кризисна ситуация се е стигнало тази вечер, след като пътници са блокирали експресен влак. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. 

Пътническият влак от София за Мездра по разписание е трябвало да тръгне в 18,20 ч., но е тръгнал в 18,46 часа. В 18 ч. пък е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение.

Когато влакът от София за Мездра пристига на гара Илиянци, той влиза в отклонение. Опитните редовни пътници разбират, че това се прави, за да се пропусне друг влак, а те ще трябва да изчакат, но около 50-60 човека излизат на релсите и преграждат коловоза, по който се движи експреса.

Експресът от София за ГО влиза в гарата със скорост от 60 км/ч, както е разписано според правилата. Част от пътниците започват да въртят ръце със знака за стоп. Машинистът на експреса успява да спре на 2 метра от най-близкостоящите върху релсите хора.

На десетата минута след блокадата са пристигнали двама полицаи, повикани от ръководител-движение на гарата, но нищо не са могли да направят за отместване на хората от линията. Така БДЖ е било принудено да изпълни своеволието, наложено от хората върху релсите.

Те принуждават експресния влак да се движи зад тях като пътнически. Това удължава престоя на експреса с още 35 минути от изчакването на гарата, а от там нататък по всички други гари закъснението продължава да се натрупва.

Правят се опити влакът да бъде "освободен" по линия, която в даден момент позволява да бъде изпреварен пътническия влак за Мездра.

Източник : www.news.bg

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…