Пътници от димящия влак край Сахране разказаха за преживяния ужас

 

Често стоим по гарите заради аварии, спомнят потърпевшите

Пътници от димящия влак край Сахране разказаха за преживяния ужас
Често се случват аварии и стоим така по гарите, казаха пътници от влака Бургас-София, на чийто локомотив пламна двигателя. Хората бяха свалени на гара Сахране, където чакаха друг влак да ги закара до София. „Димът беше голям, страшничко си беше”, разказаха пътници пред Нова тв. Хората са благодарни за бързата реакция на машинистите. „Бяхме предупредени да затворим прозорците. Браво на машинистите, усетиха много навреме какво се случва, спряха и откачиха машината, дръпнаха я и всички сме добре“, казаха те.

Според специалисти е истинско чудо, че тези машини още се движат, тъй като били на 40 години. Инцидентът е станал около 12.30 на няколко километра от гара Сахране. Пламнали двигателят на електрическата машина и кабели. Всички пътници са били евакуирани. Няма пострадали.

Машинистите са използвали всички пожарогасители в опит да изгасят пожара, разразил се на няколко метра от струпани стотици кубици дървен материал на дървопреработващо предприятие. На помощ за справяне с огнената стихия пристигнали и два пожарни автомобила. Близо час отне потушаването на пожара.

Голяма част от пътниците, които имат билети за самолети и спешни ангажименти взеха таксита към София. 67 души останаха да чакат допълнителна машина, която да ги откара към София. Това все пак се случи, но след повече от два часа чакане.

Източник: http://m.blitz.bg, 16.06.2016г.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…