Пътуването започва: ТИР-овете спират след 16 ч.

През четирите почивни дни около Националния празник на Република България – 3 март, ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Целта е да се повиши безопасността при пътуване и да се намалят задръстванията. Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата.

От АПИ съветват шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Днес, между 16.00 ч. и 20.00 ч., ще бъде ограничено движението на МПС над 12 т по следните пътни участъци:

•Автомагистралите;
•път I-1 Видин – Ботевград;
•път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
•път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
•път I-5 Русе – Велико Търново;
•път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
•път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас;
•път II-18 Околовръстен път София;
•път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
•път II-86 Пловдив – Смолян;
•път II-99 Бургас – Царево.

Движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 6 март (неделя), от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за тирове, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на днес, от 12.00 ч. до 16.30 ч., и на 3 март от 8.00 до 14.00 ч. ще има две ленти за движение в посока София – Перник на път I-1 (Е-79). При благоприятни метеорологични условия временната организация на движението ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция „Петрол“).

На 6 март от 10.00 ч. до 16.30 ч. в същия участък отново ще има по две ленти за движение в посока Перник – София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно, обясняват от АПИ

Източник : www.clubz.bg

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Автомобилен транспорт

Eнергото ще може да прекъсва зареждането на електромобилите

Масовизацията на електромобилите е сериозна заплаха за електропреносните мрежи в Европа, твърдят два независими доклада, изготвени от британския и австрийския енергийни регулатори. Във Великобритания Ofgem дори разработи предложение електропреносните компании да […]

Автомобилен транспорт

Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за […]