Павлова: Който не си купи винетка, да не ползва пътищата

Винетките не са задължителни, който иска да не си купува и да не ползва пътищата. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова към недоволстващите за скока на цените.

Решението за поскъпването на винетките няма да бъде променено, отсече Павлова. Тя припомни, че от средата на този месец започва продажбата на новите винетки, но до края на годината хората могат да си закупят седмична или месечна винетка на старите цени, а годишната винетка за 2015-та година важи до края на януари.

"Не можем и не трябва да ограничаваме всеки, който протестира. Решението е взето, то влиза в сила на 10 декември. На 15 декември се очаква да започне разпространението на новите винетни стикери. Това не е задължително – това не е данък, не е задължение, това е по желание. Който желае, може да си закупи от новите стикери, който не желае, може да не си ги закупи и да не ползва пътищата. Така че това е правото на всеки – това не е задължителен данък, не е задължителна такса, тя е доброволна", добави Павлова.

Източник: BIG5.BG