PCR тестове на място ще предлага летището във Виена

Летището във Виена ще предлага от утре тестове за коронавирус на място, за да могат пристигащите в Австрия пътници да избегнат 14-дневния период на карантина, предаде Ройтерс.

Пътниците, пристигащи на летището, трябва да представят сертификат, че не са заразени с коронавирус, направен не повече четири дни преди кацането, в противен случай трябва да спазват карантина.

От утре пътниците ще могат да си правят молекулярно-биологичен тест за Covid-19, известен като Пи Си Ар (PCR) тест, на летището и ще получат резултатите за два-три часа, посочва летището.

Миналия месец Емирейтс (Emirates), заедно с дубайските здравни власти, обяви, че е първата авиокомпания, която ще прави на място бързи тестове за Ковид-19 на пътниците.

Тестът на летището, който струва 190 евро (209 долара), може да бъде направен и от пътниците, които напускат Виена, за да покажат, че не са заразени при пристигането на мястото, към което пътуват.

От летището във Виена се изпълняват полети до Доха, Дортмунд, Дюселдорф, Франкфурт, Хамбург, Лисабон, Минск и София, както и чартърни и бизнесполети. Има забрана за кацане за самолети от високорискови области.

Австрия регистрира 15 526 случая на заразени с коронавирус и 598 смъртни случая. Страната започна да разхлабва ограничителните мерки, продължили седем седмици, като търговските центрове, по-големите магазини и предоставящите услуги, включително фризьорски, отвориха отново миналата седмица.

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…