Пирати завзеха полски товарен кораб край Нигерия

Въоръжени нападатели са взели за заложници петима полски моряци, вкл. капитана и трима офицери, от търговски кораб край бреговете на Нигерия. Това съобщи министърът на външните работи на Полша Витолд Вашчиковски, цитиран от Асошиейтед прес.
 

По думите му 11 членове на екипажа са в безопасност, след като се барикадирали във вътрешността на плавателния съд и с тях има телефонна връзка. При атаката, станала на около 30 морски мили (55 км), корабът е получил повреди от стрелба, но няма данни за ранени, добави Вашчиковски.
 

Министърът на морското стопанство Марек Грубарчик съобщи, че по всяка вероятност нападателите са пирати. Засега похитителите не са поставили условия, нито са поискали откуп.
 

Корабът Шафир", собственост на полска компания, но плаващ под кипърски флаг, е превозвал от Антверпен, Белгия, за Нигерия метални кранове и друго оборудване. На борда е нямало контейнери.

Източник: mediapool.bg

ЖП транспорт

Провалът на процедурата за електрическите влакове показа липсата на капацитет и организация в транспортното министерство

март 31, 2024

Михаил Рангелов Оттеглянето на китайската компания CRRC от търга в България и последващото прекратяване на разследването от Европейската к…