Пловдивчанин строи жп линии между миниатюрни градове и села

Пловдивски автомонтьор преодолява стреса с необичайно хоби. Николай Анев съчетава реставрацията на класически автомобили с колекционирането на влакови композиции в мащаб 1:120.

Той притежава една от най-богатите колекции влакови композиции у нас, събирана повече от 30 години.

Миниатюрната му железопътна държава се простира на площ от 40 кв. м.

Гордостта му е автентичното копие на музеен германски парен влак, което се движи и издава същия звук като истинския му събрат.

Направата на железопътната инфраструктура, градчетата и ландшафта отнема месеци и години. Но в това е тръпката на хобито – да „рестартираш” реалността.

„След като го построиш и покараш това всичкото година-две по релсите, се получава едно еднообразие, което те кара да развалиш всичко и да започнеш пак от нулата. До момента това е пети или шести макет, който правя”, обяснява пред bTV гордият колекционер.

Николай се е специализирал в поддръжката и реставрацията на известна марка шведски автомобили. Те са едни от първите серийни класически турбо-бензинови семейни коли, популярни с това, че таблото им наподобява кокпита на изтребител.

 

Източник : www.btvnovinite.bg

Автомобилен транспорт

Служебният кабинет върна Бойко Рановски в Автомобилна администрация

Бойко Рановски се връща начело на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация, съобщиха Нова и бТВ.  Рановски бе освободен от поста в средата на февруари, като той самият обясни, че не е […]

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]