Пловдивчанин строи жп линии между миниатюрни градове и села

Пловдивски автомонтьор преодолява стреса с необичайно хоби. Николай Анев съчетава реставрацията на класически автомобили с колекционирането на влакови композиции в мащаб 1:120.

Той притежава една от най-богатите колекции влакови композиции у нас, събирана повече от 30 години.

Миниатюрната му железопътна държава се простира на площ от 40 кв. м.

Гордостта му е автентичното копие на музеен германски парен влак, което се движи и издава същия звук като истинския му събрат.

Направата на железопътната инфраструктура, градчетата и ландшафта отнема месеци и години. Но в това е тръпката на хобито – да „рестартираш” реалността.

„След като го построиш и покараш това всичкото година-две по релсите, се получава едно еднообразие, което те кара да развалиш всичко и да започнеш пак от нулата. До момента това е пети или шести макет, който правя”, обяснява пред bTV гордият колекционер.

Николай се е специализирал в поддръжката и реставрацията на известна марка шведски автомобили. Те са едни от първите серийни класически турбо-бензинови семейни коли, популярни с това, че таблото им наподобява кокпита на изтребител.

 

Източник : www.btvnovinite.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…