Пловдивчанин строи жп линии между миниатюрни градове и села

Пловдивски автомонтьор преодолява стреса с необичайно хоби. Николай Анев съчетава реставрацията на класически автомобили с колекционирането на влакови композиции в мащаб 1:120.

Той притежава една от най-богатите колекции влакови композиции у нас, събирана повече от 30 години.

Миниатюрната му железопътна държава се простира на площ от 40 кв. м.

Гордостта му е автентичното копие на музеен германски парен влак, което се движи и издава същия звук като истинския му събрат.

Направата на железопътната инфраструктура, градчетата и ландшафта отнема месеци и години. Но в това е тръпката на хобито – да „рестартираш” реалността.

„След като го построиш и покараш това всичкото година-две по релсите, се получава едно еднообразие, което те кара да развалиш всичко и да започнеш пак от нулата. До момента това е пети или шести макет, който правя”, обяснява пред bTV гордият колекционер.

Николай се е специализирал в поддръжката и реставрацията на известна марка шведски автомобили. Те са едни от първите серийни класически турбо-бензинови семейни коли, популярни с това, че таблото им наподобява кокпита на изтребител.

 

Източник : www.btvnovinite.bg

ЖП транспорт

Изгнили дъски и липсващи болтове по жп линията Монтана-Берковица

май 30, 2023

Железопътната линия между Монтана и Берковица е опасна и крие рискове за пътуващите, предава bTV. За проблема алармират хора, брали бъзов цвят в района. Те забелязали, че дъските между релсите са […]

ЖП транспорт

Министър Алексиев не е притеснен, че в КЗК има 6 жалби по поръчките за новия подвижен състав на БДЖ

май 30, 2023

Вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев, който подписа Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между България и Пакистан, заяви в отговор на въпрос на “Хоризонт”, че не вижда нищо притеснително […]

Автомобилен транспорт

Yellow Taxi ще вози пътниците от Летище София

май 30, 2023

Гoлямa пpoмянa щe пocpeщнe пpиcтигaщитe нa Лeтищe Coфия в ĸpaя нa мeceц юни – Yеllоw Тахі бeшe избpaнa зa oбcлyжвaщa ĸoмпaния нa aepoгapaтa. B пpoдължeниe нa 16 гoдини “OK Cyпepтpaнc” […]