По маршрута Китай-Европа са минали 40 000 товарни влака

По маршрута Китай-Европа са минали 40 000 товарни влака. Съобщи службата, която отговаря за товарните влакове между Китай и Европа. Тя е регистрирала над 40 000 пътувания по маршрута и превозени стоки. Стойността е над 200 милиарда щатски долара.

        Къде е България?

От Българо-китайска търговско-промишлена палата настояваме, част от тези превози да минават оп най-краткия път до югоизточна Европа. Това е през морските ни пристанища и от там по Дунав, ЖП или шосеен транспорт.

Откакто първият влак потегли от югозападния китайски гр. Чунцин през март 2011 г., обхватът на маршрутите се разшири до 160 града в 22 европейски държави, бе заявено по време на работна конференция на офиса на водещата група за напредъка на „Един пояс, един път“. Той е част от маршрута Китай-Европа.

Междуконтиненталният жп превоз се счита за значителна част в стимулирането на търговията между Китай и страните в инициативата. Този вид транспорт се оказа най-надеждният, безопасен и ефективен избор за глобалната логистика на фона на пандемията. Товарните влакове между Китай и Европа са доставили около 94 000 тона антиепидемични материали.

Участниците в работната конференция призоваха за повече усилия за увеличаването на транспортния капацитет и ефективността, както и за засилване на международното сътрудничество.

Миналата година по линията Китай-Европа са преминали над 12 400 товарни влака, което е с 50% повече на годишна база.

Източник и снимки CRI

Източник: https://bccci.net/bg/blog/2021/06/21/по-маршрута-китай-европа-са-минали-40-000-то/?fbclid=IwAR3uqmMAmKt0UPhyYus1c1AW7XnEsH8wc-ZDvyy7BsYTf1KcZPfnsHgZAZc

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…