Подготвят изцяло нов закон за движение по пътищата

Държавата подготвя изцяло нов закон за движение по пътищата. Сред част от мерките, около които се обединиха прокуратурата, транспортното, регионалното и вътрешното министерство, са отнемане на регистрационните табели на нарушителите и ограничаване на скоростта в големите градове.

От МВР настояват още за облекчаване на процедурата по връчването на наказателни актове. Те отбелязват, че над 70% от тежките катастрофи се случват именно в големите градове.

Последната статистика на КАТ показва, че за 12 месеца в страната е имало хиляди тежки катастрофи, а жертвите са над 200.

От Пътната полиция оправдаха стряскашата статистика с факта, че мобилните камери бяха премахнати от пътищата, а това е довело до чувство за бенаказаност сред водачите.

От МВР се заканиха да се преборят и с нарушителите-рецидивисти.

В момента близо хиляда българи,  карат законно с 5 и повече наказателни постановления.

Източник: Economic.bg

ЖП транспорт

БДЖ подписали договор за милиони, по който АОП е дала негативно становище

Редица нарушения са установени от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по т. нар. проект „Сокол“, при който БДЖ възложи ремонта на 15 стари вагона срещу 26,7 милиона лева […]

ЖП транспорт

Поскъпването на жп пътя

Цените за ползване на железопътната инфраструктура са се увеличили от февруари тази година със 7-8% Третото управление на ГЕРБ в транспорта ще бъде запомнено с масовото увеличаване на таксите по […]