Подписка до институциите и ЕК поиска довършване на АМ “Струма”

Местните хора подкрепят одобреното трасе, което предвижда в посока София да бъде изградено ново трасе извън дефилето, а в посока Гърция да се използва съществуващият път Е-79.

Подписка до институциите и ЕК поиска довършване на АМ Струма

Подписка до институциите и ЕК поиска довършване на АМ “Струма”

Подписката в подкрепа довършването на автомагистрала „Струма” през Кресненското дефиле, зад която застанаха над 6000 от Пиринско, бе изпратена и до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Подписката бе внесена преди 2 седмици в Министерски съвет, в МРРБ, МОСВ и МТС от организаторите, съобщи Нова телевизия.

Местните хора подкрепят одобреното трасе на магистрала „Струма“, което предвижда в посока София да бъде изградено ново трасе извън дефилето, а в посока Гърция да се използва съществуващият път Е-79 след неговата рехабилитация, включваща всички съоръжения – мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години.

Според един от организаторите Бианка Венкова целта е подпомагане на доизграждането на магистралата през Кресненското дефиле. “Искаме да се избегнат километричните задръствания, както и пътните произшествия. За 3 дни събрахме повече от 6000 подписа на хора от Симитли, Петрич, Градево, целия регион”, подчерта тя.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов посочи, че милиард и 200 милиона лв. са отпуснати за построяването на вариант с две отделни трасета и те трябва да бъдат оползотворени. „Трасето, което е по билото на планината, се прави в двете посоки – с виадукти, мостове и тунели. Това означава, че рано или късно, ще се качи горе, когато се намерят пари”, добави той.

Източник: Факти.бг

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…