Полетите Варна – Истанбул стават всекидневни

 

От 27 юли самолетната линия Варна – Истанбул става всекидневна, съобщиха от българското представителство на „Турските авиолинии". Допълнителните три полета ще бъдат директни.
В края на май превозвачът стартира с четири полета седмично от морската столица до летище „Ататюрк", като два от тях минават през румънския град Констанца.
Натовареността на връзката от Варна до едно от най-големите разпределителни летища в света дава увереност на компанията да увеличи полетите . От превозвача се похвалиха, че самолетите се пълнят много повече, отколкото са били очакванията.
Пътниците използат връзката, за да летят до Европа, Близкия изток, Азия, Африка и САЩ. На практика чрез линията от Варна може да се достигне до целия свят, тъй като от Истанбул се лети до над 250 дестинации.
От „Турските авиолинии" смятат, че интересът към линията ще остане целогодишно и засега нямат планове да поддържат новия режим на полетите само през лятото.
„Турските авиолинии" вече се договориха с кмета на Варна Иван Портних да рекламират града в бордните си списания по всички линии.
От 15 юни от Варна всекидневно има полети и до Белград. Въздушната връзка със сръбската столица поддържа от 1 май Air Serbia, като до старта на активния сезон самолети имаше три пъти в седмицата.
Също всеки ден „България еър" вози от и до Москва, а три пъти седмично – до Санкт Петербург. До същите дестинации ежедневно летят руските S7 Airlines и Rossiya.
До Виена без почивен ден има самолети на Austrian Airlines. Нискотарифната Wizz Air свързва Варна с Лондон всеки понеделник, сряда, петък и неделя. От 1 август полетите до летище „Лутън" ще станат всекидневни. Причината е потокът от британски туристи към българските курорти.
В лятното разписание на аеропорта влизат още директни връзки с Брюксел, Люксембург, Перм, Самара, Екатерининбург, Омск, Ереван, Киев, Осло, Цюрих и Дюселдорф.

Източник: Твоят ден (Варна, Добрич), 07.07.2014

Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]

Въздушен транспорт

Летете пеша, бе!

Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично таксите за догодина. Ryanair ще преразгледа полетите си от София като маршрути и честотa Темата накратко Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично […]