Полетите Варна – Истанбул стават всекидневни

 

От 27 юли самолетната линия Варна – Истанбул става всекидневна, съобщиха от българското представителство на „Турските авиолинии". Допълнителните три полета ще бъдат директни.
В края на май превозвачът стартира с четири полета седмично от морската столица до летище „Ататюрк", като два от тях минават през румънския град Констанца.
Натовареността на връзката от Варна до едно от най-големите разпределителни летища в света дава увереност на компанията да увеличи полетите . От превозвача се похвалиха, че самолетите се пълнят много повече, отколкото са били очакванията.
Пътниците използат връзката, за да летят до Европа, Близкия изток, Азия, Африка и САЩ. На практика чрез линията от Варна може да се достигне до целия свят, тъй като от Истанбул се лети до над 250 дестинации.
От „Турските авиолинии" смятат, че интересът към линията ще остане целогодишно и засега нямат планове да поддържат новия режим на полетите само през лятото.
„Турските авиолинии" вече се договориха с кмета на Варна Иван Портних да рекламират града в бордните си списания по всички линии.
От 15 юни от Варна всекидневно има полети и до Белград. Въздушната връзка със сръбската столица поддържа от 1 май Air Serbia, като до старта на активния сезон самолети имаше три пъти в седмицата.
Също всеки ден „България еър" вози от и до Москва, а три пъти седмично – до Санкт Петербург. До същите дестинации ежедневно летят руските S7 Airlines и Rossiya.
До Виена без почивен ден има самолети на Austrian Airlines. Нискотарифната Wizz Air свързва Варна с Лондон всеки понеделник, сряда, петък и неделя. От 1 август полетите до летище „Лутън" ще станат всекидневни. Причината е потокът от британски туристи към българските курорти.
В лятното разписание на аеропорта влизат още директни връзки с Брюксел, Люксембург, Перм, Самара, Екатерининбург, Омск, Ереван, Киев, Осло, Цюрих и Дюселдорф.

Източник: Твоят ден (Варна, Добрич), 07.07.2014

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]