Поръчката за нови регистрационни номера отново блокира

Кризата с регистрационните номера за автомобили изглежда няма да приключи скоро, след като поредна жалба блокира опита на МВР да избере фирма доставчик на табелите. Държавната компания "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ), чийто принципал е МВР, е обжалвала избора на консорциум "Джи Ел Ем системс – Ерих Юч" за временна доставка на номерата, съобщи "Капитал Daily", като се позова на справка в сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

"Джи Ел Ем системс" бе досегашният производител на табелите, след като през 2013 г. бе избран след обществена поръчка. Договорът с консорциума обаче изтече през август 2015 г., а обявените обществени поръчки оттогава насам са блокирани от непрестанни обжалвания.

Комапнията "Джи Ел Ем" бе избрана за доставка на табелите след открит търг през декември, но решението бе обжалвано пред КЗК от другия участник – БМВ. Междувременно МВР все още не е възложило договора за табелите.

Извън "голямата" обществена поръчка за доставка на регистрационни номера на стойност 23.4 млн. лв. в края на миналата година различни областни дирекции на МВР обявиха малки обществени поръчки в опит да бъде намерено временно решение на проблема в местата, където номерата за автомобили се изчерпват. В началото на декември заради проблема столичният КАТ обяви, че спира пререгистрацията на автомобили. 

В средата на декември вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че е нужна законодателна промяна за решаването на проблема и изтъкна, че възможността за обжалване на всяка процедура води до нейното спиране.

Източник: www.dnevnik.bg

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]