Потресаваща статистика за жп транспорта в България

НСИ изнесе последните данни за железопътния транспорт в България. На годишна база превозените пътници намаляват с 452 000 до 26 071.5 хил. души, същевременно влаккилометрите за пътнически влакове се запазват на нивото от предходните години. Железопътните произшествия през 2013 г. намаляват, но има увеличение в броя на убитите и ранени пътници, които са общо 66 души спрямо 60 за 2012 г.

Въпреки продължаващите проекти за реконструкция и модернизация на жп линиите през 2013 година жп линиите в България намаляват с 38 км. 

Положителни са данните в сферата на товарния транспорт основно заради наличието на конкуренция от частни жп превозвачи. Влаккилометрите се увеличават с 15%, а превозените товари са 8% повече спрямо 2012 г. 

Още данни за жп транспорта в България.

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]