„Повелителите на небето” започнаха да патрулират в сирийското небе (видео)

Машините са способни да излетят само за минута и да нанесат удари по 8 цели едновременно.

Руската авиобаза Хмеймим в Сирия получи мощно попълнение – свръх маневрените и всесезонни изтребители Су-35С. Тези универсални бойни машини по двойки ще дежурят денонощно, готови да излетят до минута.

Новите „сушки” са способни едновременно да осигуряват прикритие на бомбардировачите и да нанасят удари по наземни подземни цели. Проверката им в бойните условия на Сирия ще е поредният принос на борбата на Русия с „Ислямска държава”.

Су-35 има редица прозвища. В Сирия може да бъде добавено още едно – Повелител на небето. Появата на крилата на тези изтребители на базата предизвика не само фурор сред руските пилоти, но и страх сред потенциалните противници: на границата със Сирия са се активизирали ВВС на определени държави с опита да съберат разузнавателни данни за машината, с която все още не са се сблъсквали в небето.

Това е най-съвременният и, всъщност, най-съвършеният от гледна точка на аеродинамиката серийно произвеждан изтребител на ВКС на Русия.

Със смяна на екипажите изтребителите могат да се намира в небето на практика денонощно. Затова фразата „завоюване на въздушно превъзходство” съвсем не изглежда академична.

Телевизионният канал „Звезда” публикува кадри от бойното дежурство на най-новите изтребители. Времето за подготовка за излитане на самолета е само една минута. Самолетът е оборудван с най-модерното въоръжение, а на борда му има съвременни средства за защита. Многоцелевият Су-35 разполага и с технологията „стелт”. Той може да нанася удари по осем цели едновременно. Способен е да носи до осем тона въоръжение.

За да прелети от западната част до източната част на Сирия на Су-35 са необходими само 15-20 минути. В момента в сирийското небе се намира най-доброто, с което разполага световната военна авиация, отбелязва „Звезда”.

 

Източник : www.worldpress.com

Автомобилен транспорт

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – ИНОЕЪР И ИНОВАТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

На 14.01.21г. се състоя изложение на превозни средства по повод 120-годишнината на градския транспорт в София. Наред с разказите за транспорта от миналото, публиката се запозна и с планираните иновации […]

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]