„Повелителите на небето” започнаха да патрулират в сирийското небе (видео)

Машините са способни да излетят само за минута и да нанесат удари по 8 цели едновременно.

Руската авиобаза Хмеймим в Сирия получи мощно попълнение – свръх маневрените и всесезонни изтребители Су-35С. Тези универсални бойни машини по двойки ще дежурят денонощно, готови да излетят до минута.

Новите „сушки” са способни едновременно да осигуряват прикритие на бомбардировачите и да нанасят удари по наземни подземни цели. Проверката им в бойните условия на Сирия ще е поредният принос на борбата на Русия с „Ислямска държава”.

Су-35 има редица прозвища. В Сирия може да бъде добавено още едно – Повелител на небето. Появата на крилата на тези изтребители на базата предизвика не само фурор сред руските пилоти, но и страх сред потенциалните противници: на границата със Сирия са се активизирали ВВС на определени държави с опита да съберат разузнавателни данни за машината, с която все още не са се сблъсквали в небето.

Това е най-съвременният и, всъщност, най-съвършеният от гледна точка на аеродинамиката серийно произвеждан изтребител на ВКС на Русия.

Със смяна на екипажите изтребителите могат да се намира в небето на практика денонощно. Затова фразата „завоюване на въздушно превъзходство” съвсем не изглежда академична.

Телевизионният канал „Звезда” публикува кадри от бойното дежурство на най-новите изтребители. Времето за подготовка за излитане на самолета е само една минута. Самолетът е оборудван с най-модерното въоръжение, а на борда му има съвременни средства за защита. Многоцелевият Су-35 разполага и с технологията „стелт”. Той може да нанася удари по осем цели едновременно. Способен е да носи до осем тона въоръжение.

За да прелети от западната част до източната част на Сирия на Су-35 са необходими само 15-20 минути. В момента в сирийското небе се намира най-доброто, с което разполага световната военна авиация, отбелязва „Звезда”.

 

Източник : www.worldpress.com

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Автомобилен транспорт

Eнергото ще може да прекъсва зареждането на електромобилите

Масовизацията на електромобилите е сериозна заплаха за електропреносните мрежи в Европа, твърдят два независими доклада, изготвени от британския и австрийския енергийни регулатори. Във Великобритания Ofgem дори разработи предложение електропреносните компании да […]

Автомобилен транспорт

Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за […]