Председателят на комисията по транспорт Гроздан Караджов хвърли оставка

И председателят на комисията по транспорт хвърли оставка и се нареди опозиционно до Радан Кънев

 

Ние сме политици, а не дъбови дъски и да натискаме копчето дисциплинирано. Това заяви депутатът от РБ Гроздан Караджов пред bTV. Председателят на парламентарната комисия по транспорт последва съпартиеца си Христо Иванов и също хвърли оставка. 

"От юли досега е станала политическа промяна и тази промяне се нарича задкулисие. Е как да подкрепяш задкулисието. Ако някой се е подписал под един текс договорът и преговорите са свършили тогава. От там има второ четене на съдебната реформа в парламента и не се правят фокуси, за да се отработват формулите на задкулисието. Ние влязохме от улицата, от протеста. Не искаме това управление защото искаме да останем верни на истинските реформи", заяви Караджов.

Той бе категоричен, че днес са приети онези правила, които запазват зависимостите във ВСС. "Нима са очаквали от 180 подписали се преди месеци, сега само 25 да гласуват. Тия дето са в миманса са много мощни",  гневи се Гроздан Караджов. Той отказа да коментира какво ще се случи с министърът на ДСБ Петър Москов: Решението ще вземе д-р Москов, той е зрял и разумен политик и няма да давам наставления. Бившият вече председател на комисията по транспорт в парламента със сигурност се нарежда до Радан Кънев сред опозиционерите и оттеглите подкрепата си към управляващите.

Караджов е сигурен, че ще има още министерски оставки за съжаление. "Намираме се в етап на правителствена криза, но това вече е проблем на управляващите. От днес нататък мястото ми не е сред тези, които измениха на подписите си", отсече Гроздан Караджов.

За бъдещето на РБ може да се съди по хората, които ще тръгнат към постовете и тези които ще се откажат от постовете и ще останат зад реформите. Зависимостите днес спечелиха битката, коментира Караджов.

Източник: BIG5.BG

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]