Председателят на комисията по транспорт Гроздан Караджов хвърли оставка

И председателят на комисията по транспорт хвърли оставка и се нареди опозиционно до Радан Кънев

 

Ние сме политици, а не дъбови дъски и да натискаме копчето дисциплинирано. Това заяви депутатът от РБ Гроздан Караджов пред bTV. Председателят на парламентарната комисия по транспорт последва съпартиеца си Христо Иванов и също хвърли оставка. 

"От юли досега е станала политическа промяна и тази промяне се нарича задкулисие. Е как да подкрепяш задкулисието. Ако някой се е подписал под един текс договорът и преговорите са свършили тогава. От там има второ четене на съдебната реформа в парламента и не се правят фокуси, за да се отработват формулите на задкулисието. Ние влязохме от улицата, от протеста. Не искаме това управление защото искаме да останем верни на истинските реформи", заяви Караджов.

Той бе категоричен, че днес са приети онези правила, които запазват зависимостите във ВСС. "Нима са очаквали от 180 подписали се преди месеци, сега само 25 да гласуват. Тия дето са в миманса са много мощни",  гневи се Гроздан Караджов. Той отказа да коментира какво ще се случи с министърът на ДСБ Петър Москов: Решението ще вземе д-р Москов, той е зрял и разумен политик и няма да давам наставления. Бившият вече председател на комисията по транспорт в парламента със сигурност се нарежда до Радан Кънев сред опозиционерите и оттеглите подкрепата си към управляващите.

Караджов е сигурен, че ще има още министерски оставки за съжаление. "Намираме се в етап на правителствена криза, но това вече е проблем на управляващите. От днес нататък мястото ми не е сред тези, които измениха на подписите си", отсече Гроздан Караджов.

За бъдещето на РБ може да се съди по хората, които ще тръгнат към постовете и тези които ще се откажат от постовете и ще останат зад реформите. Зависимостите днес спечелиха битката, коментира Караджов.

Източник: BIG5.BG

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]

ЖП транспорт

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ОДОБРЯВА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА 2021-ВА ЗА ГОДИНА НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА

Комисията по транспорт и туризъм (Tran) към Европейския парламент прие предложение за обявяване на 2021-ва за Европейска година на железницата. Предложението беше обявено през март в подкрепа на целите за […]

ЖП транспорт

Вземания за над 110 млн. лв. обезкръвяват НКЖИ

Въведеното  извънредно положение в страната през март и засилените противоепидемични мерки и ограничения  повлияха върху  пазарната конюнктура и в момента в транспортния сектор се наблюдава забавяне при издаването на разрешения  за […]