Прекършиха крилете на „Чайка експрес“

С новото разписание на БДЖ, което влиза в сила от 13 декември т. г., отпада един от най-емблематичните влакове на националния железопътен превозвач – бившият "Чайка експрес". 

Композицията пътува между София и Бургас през Карлово и се движи всеки ден. В разписанието за 2016 г. обаче е останал само един влак. От столицата ще тръгва в петък, а от Бургас – в събота.

Заради промяната в жп форумите в интернет през последните дни тече дискусия и повечето от железничарите и феновете на този вид транспорт са възмутени от промяната. 

Според източници на Клуб Z от БДЖ обаче в жп компанията нямат избор, тъй като през следващата година в продължение на 6 месеца трасето през Карлово ще е в ремонт.

"Така или иначе от Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще прави рехабилитация на жп линията и влаковете ще трябва да се движат през Пловдив. Иначе нямаме никакво желание да намаляваме влаковете по тази дестинация", обявиха от жп превозвача.

 източник: КЛУБ Z

 

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]