Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS в железопътния участък Русе-Каспичан

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS – ниво 2, в железопътния участък Русе-Каспичан. Крайният срок за получаване на индикативни предложения от заинтересованите страни изтече на 26 юли 2022 г. Получени са две предложения от Kontron Transportation GmbH и Siemens Mobility EOOD.

Това е първата жп линия у нас, по която ще бъде внедрено второ ниво на Европейската система за управление на железопътния трафик (ERTMS). То гарантира по-високо ниво на сигурност на жп превозите и по-ефективно управление на влаковото движение.

Изграждането на системите от най-ново поколение е заложено за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта на проведената пазарна консултация, преди обявяване на обществената поръчка, е да се постигне максимална прозрачност в изразходването на обществен ресурс.

След подробно разглеждане на постъпилите предложения, предстои в кратки срокове НКЖИ да обяви обществена поръчка с предмет „Внедряване на ERTMS ниво 2 (ETCS и GSM-R или по-ново поколение цифрово радио от типа FRMCS или еквивалентно) в железопътен участък Русе-Каспичан – проектиране, доставка, строителство и въвеждане в експлоатация”.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …