Пристанище Русе с приход 1 млн. лв.

Пристанищният комплекс в Русе отчете 9 процента ръст на обработените товари за първите шест месеца на 2015 г. в сравнение с периода за миналата година. За шестмесечния период са отчетени 3,2 млн. лв. нетни приходи от продажби и счетоводна печалба от 920 хил. лв.
Това съобщиха от дружеството, което управлява най-голямото речно пристанище в България – „Русе Изток”. Обработени са 355 хил. физически тона товари, което е с 30 хил. повече от аналогичния период на 2014-а.
От дружеството отчитат и благоприятна тенденция при натовареността на складовите площи на пристанище „Русе Изток”. През април е наблюдаван рекорд за последните седем години при закритите складове, когато са били заети 10 хил. кв. м. площи.
Източник: Монитор
Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]