Продължават проверките на железопътни проекти в страната, разпоредени от министър Георги Тодоров

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, започна провеждането на ежедневни проверки на всички железопътни проекти с европейско и национално финансиране. Ресорният заместник-министър Нели Андреева и генералният директор на НК „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски следят и докладват на ежедневна база изпълнението на работната програма за всеки обект, а някои проекти министърът проверява лично.

„Няма да толерираме забавяне и некачествено изпълнение на строителните дейности и при всяко констатирано нарушение ще налагаме санкции“, заяви инж. Красимир Папукчийски при посещение на жп гара Стара Загора, която в момента се обновява по европроект. Той възложи на изпълнителя и проектанта да преразгледат възможностите за комбиниране на жълт и зелен цвят по фасадата на сградата и да се намери архитектурно решение, което да удовлетворява жителите на града. „Проведох няколко срещи с гражданите на Стара Загора и ги уверих, че ще потърсим вариант, който да е приемлив и за двете страни“, обясни още инж. Папукчийски. Изпълнителите отчетоха, че предстоят довършителни работи в чакалнята и административните помещения на гарата и се очаква те да приключат до началото на зимния сезон.

В рамките на своето посещение в областта, инж. Красимир Папукчийски провери строителните дейности в района на жп гара Чирпан, които са част от проект за ремонт на жп линията Оризово-Михайлово. Изпълнителят на обекта обясни, че се следва работната програма и не се отчитат закъснения. „Строителните дейности на този етап включват цялостна реконструкция на железния път на територията на жп гарите Оризово и Чирпан, изграждане на нова гара в Оризово и ремонт на съществуващата жп гара Чирпан“, коментира инж. Папукчийски. Той допълни още, че голяма част от жп пътя ще се изгражда по ново трасе, за да се гарантира скорост на влаковете от 160 км/ч.

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…