Проливен дъжд и задръствания в София

Задръствания и пороен дъжд в столицата бележи първия работен ден за тази седмица. Движението по бул."Цариградско шосе" е изключително затруднено, а по трасето са се извили километрични опашки.  Огромно количество вода се е събрало преди кръстовището на ул. „Димитър Петков" и ул. „Цар Симеон", съобщава „Фокус". Причина за натрупаното количество вода е проливният дъжд и запушена шахта.
 
Междувременно екипи на Столичната община и районните администрации следят нивото на всички язовири на територията на София, както и критичните участъци, речни корита, ниски места в града, съобщиха от пресцентъра на общината, цитиран от "Стандарт".
 
Градският транспорт изпълнява всички маршрути с обичайните отклонения за пиковите часове. Екипи на дирекция „Сигурност" работят по почистване на шахти на бул. „България" , бул. „П. Ю Тодоров" и ул. „Цветна градина".
 
През нощта са постъпили четири сигнала за отводняване на територията на столицата. Това съобщават за „Фокус" от пресцентъра на МВР. Един от сигналите е подаден днес от столичния квартал „Банкя", като не се съобщава за сериозни разрушения. Няма информация за тежки пътнотранспортни произшествия на територията на столицата, следствие на проливните валежи.
Източник: Economic.bg
ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]