Променят разписанията на влаковете

 

През периода от 25-и ноември до 13-и декември 2014 г. ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Зимница. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще извършва в посочения участък.
През периода на ремонта ще бъдат въведени промени в разписанията и маршрутите на всички бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка Нова Загора – Зимница. С частична промяна в своя маршрут ще се движат два бързи влака със задължителна резервация и осемнадесет бързи влака,които пътуват по маршрутите от София за Бургас през Пловдив и Стара Загора, както и в обратните направления. Тези влакове ще се движат по променен маршрут от Стара Загора през Тулово, вместо както по редовния си график през Нова Загора – Ямбол – Зимница. В обратното направление влаковете ще се движат по променен маршрут през Зимница – Тулово -Стара Загора, вместо както по досегашното си разписание през Зимница – Ямбол – Нова Загора.
За осигуряване на транспортно обслужване на своите клиенти "Холдинг БДЖ" ЕАД ще пусне шест допълнителни бързи и пет пътнически влака, които ще пътуват в участъка-между Стара Загора и Нова Загора.

 

Източник: в. Бургас днес и утре, 26.11.2014г.

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]