Протест на околовръстното на Букурещ

Десетки камиони се движиха с бавна скорост по околовръстното шосе на Букурещ на 16 август в знак на протест срещу поскъпването на застраховка Гражданска отговорност.

 

Местните превозвачи планират да протестират на национално ниво на 14 и 15 септември. Председателят на Конфедерацията на оторизираните оператори и превозвачи в Румъния (COTAR) Василе Щефанеску заяви, че товарни превозни средства са се движили с намалена скорост между 10:00 и 12:00 часа по всички околовръстни шосета в страната в знак на протест срещу поскъпването на застраховка Гражданска отговорност.

Синдикалистите в транспорта обявиха, че ще организират национален протест със спиране на дейността в периода 14-15 септември, ако правителството не предприеме мерки срещу поскъпването на полиците Гражданска отговорност.

Конфедерацията кани всички превозвачи, независимо от формата на дейност – таксита, товарен или пътнически транспорт – да създадат общ фронт на действие с оглед на организирането на национален протест на 14-15 септември 2016 г. чрез пълно спиране на дейността, се посочва в прессъобщение на конфедерацията.                                                                                        Източник : www.kamioni.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…