Протестите срещу винетките продължиха с блокади на магистрали и пътни участъци

 

Втората събота на протести в редица градове на страната срещу поскъпването на винетките премина с блокади на ключови пътни артерии и магистрали, сочат кореспонденциите на БТА и агенция "Фокус". Събралите се недоволни граждани във Видин не пропуснаха да подкачат и премиера, като бяха сложили на колите си надписи "Порше Кайен". През седмицата Борисов обяви, че срещу винетките протестират собственици на поршета.

Най-сериозни затруднения на трафика предизвикаха протестиращите в Бургас, който блокираха достъпа до магистрала "Тракия" край града. За половин час беше спряно движението и на "Струма" в района на Благоевград.

В Русе участниците в протеста се движиха бавно към Дунав мост, като на моменти почти напълно блокираха трафика. Протестиращи срещу увеличението на цената на винетките от Шумен спряха за кратко преминаването през пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус" в посока София – Варна.

Във Видин повече от 200 автомобила затвориха международен път Е 79 в знак на протест срещу поскъпването на винетките. При входа на града до "Видахим" се образуваха километрични колони от товарни и пътнически автомобили.

Протести имаше още в Сливен, Пазарджик, Варна и други градове на страната. Навсякъде хората бяха обединени около мнението, че по-високата цена на винетките е неоправдана спрямо доходите на населението в България и състоянието на пътищата.

Източник: http://www.dnevnik.bg, 05.12.2015г.

Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]