Протестите срещу винетките продължиха с блокади на магистрали и пътни участъци

 

Втората събота на протести в редица градове на страната срещу поскъпването на винетките премина с блокади на ключови пътни артерии и магистрали, сочат кореспонденциите на БТА и агенция "Фокус". Събралите се недоволни граждани във Видин не пропуснаха да подкачат и премиера, като бяха сложили на колите си надписи "Порше Кайен". През седмицата Борисов обяви, че срещу винетките протестират собственици на поршета.

Най-сериозни затруднения на трафика предизвикаха протестиращите в Бургас, който блокираха достъпа до магистрала "Тракия" край града. За половин час беше спряно движението и на "Струма" в района на Благоевград.

В Русе участниците в протеста се движиха бавно към Дунав мост, като на моменти почти напълно блокираха трафика. Протестиращи срещу увеличението на цената на винетките от Шумен спряха за кратко преминаването през пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус" в посока София – Варна.

Във Видин повече от 200 автомобила затвориха международен път Е 79 в знак на протест срещу поскъпването на винетките. При входа на града до "Видахим" се образуваха километрични колони от товарни и пътнически автомобили.

Протести имаше още в Сливен, Пазарджик, Варна и други градове на страната. Навсякъде хората бяха обединени около мнението, че по-високата цена на винетките е неоправдана спрямо доходите на населението в България и състоянието на пътищата.

Източник: http://www.dnevnik.bg, 05.12.2015г.

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]