Пускат еко автобуси към Витоша

С еко автобуси ще се пътува вече до пернишките села Рударци и Кладница в южните склонове на Витоша. Нововъведението ще е факт от 4 януари. Това стана възможно след решение на Общинския съвет в Перник за промени по параметрите на автобусните линии между общинския център и двете села. Съветниците дадоха съгласие те да се обединят и да се обслужват от два автобуса, които се движат на метан. Само в 7 часа сутрин, когато пътуващите и от двете села са повече, ще се пуска и допълнително превозно средство.

Линията се обслужва от превозваческата фирма Бус-Перник. Два нейни автобуса на метан вече пътуват до пернишките села Люлин и Дивотино и по една от градските автолинии.

Автобусите са внесени от Германия. Имат 35 седящи и 49 правостоящи места и нисък под, осигуряващ безпрепятствен достъп на майки с деца в колички , хора с увреждания и възрастни граждани. Автобусите ще пътуват на всеки кръгъл час от 6.00 ч. до 22.00 ч. от Перник и от 5.00 ч. до 22.00 ч. от с. Кладница. Дължината на маршрута е 18 км, времетраенето на пътуването – 40 минути.

Източник: www.m.standratnews.com

ЖП транспорт

Провалът на процедурата за електрическите влакове показа липсата на капацитет и организация в транспортното министерство

март 31, 2024

Михаил Рангелов Оттеглянето на китайската компания CRRC от търга в България и последващото прекратяване на разследването от Европейската к…