Пускат нова линия между Бургас и Москва

Авиокомпанията „Нордавиа“ ще започне да изпълнява редовни полети между Бургас и Москва. Освен от руската столица, директни полети през летния туристически сезон ще има и между Санкт Петербург и морския град.

Първите полети се очаква да бъдат на 26 март тази година, съобщиха официално от авиопревозвачът. България се надява по този начин това лято част от руските туристи да се върнат на родното Черноморие, след като Москва се отказа от традиционни дестинации в Турция и Египет.

В полза на подобна тенденция работи и съобщението, направено след заседанието на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество в края на януари, за възможно въвеждане на безплатни визи за руски туристи под 16 годишна възраст и намаляване на цената на визите за руски граждани над 16 години.

Източник : www.BIG5.BG

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…