Пускат нова линия между Бургас и Москва

Авиокомпанията „Нордавиа“ ще започне да изпълнява редовни полети между Бургас и Москва. Освен от руската столица, директни полети през летния туристически сезон ще има и между Санкт Петербург и морския град.

Първите полети се очаква да бъдат на 26 март тази година, съобщиха официално от авиопревозвачът. България се надява по този начин това лято част от руските туристи да се върнат на родното Черноморие, след като Москва се отказа от традиционни дестинации в Турция и Египет.

В полза на подобна тенденция работи и съобщението, направено след заседанието на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество в края на януари, за възможно въвеждане на безплатни визи за руски туристи под 16 годишна възраст и намаляване на цената на визите за руски граждани над 16 години.

Източник : www.BIG5.BG

Избрани

С дискусия за целите и задачите на БСП бе открита интернет платформата Socialisti.bg

С дискусия за целите и задачите на БСП откри официално интернет платформата Socialisti.bg, или както бе наречена от авторите на проекта – „работилница за леви идеи“. В проведената онлайн среща […]

ЖП транспорт

Най-нови технологии и цифровизация са необходими на железопътната инфраструктура

Разговор с д-р Людмил Иванов, председател на RASTIA Уважаеми г-н Иванов, бихте ли представили накратко „Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия“ и целите, които си поставя сдружението?Асоциацията накратко […]