Пуснаха движението при Семинарията

В събота след 17 часа бе пуснато движението при Семинарията. 
За това още сутринта обеща кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.
 
Тя уточни, че се е работило денонощно, че неудобството с движението си заслужава, след като в края движението ще е подобрено съществено.Тя обаче уточни, че движение ще има, но цялостното завършване на кръстовището ще е до края на юли.
Фандъкова категорично потвърди, че контролът над строителите е завишен и няма да се допуснат лошо свършени обекти по пътната инфраструктура. 
 
Дъждовете не са проблем, затова се работи и при такава ситуация, каза още софийския кмет. 
Тя съобщи, че ремонтът на „Цариградско шосе” ще продължи от 4-ти километър до разклона за Аерогарата, а срокът за завършване е 15 септември.
Имаме интензивна програма за обновяване на кръстовищата в София, тя е за срок от 3 години и след това ще мислим дали да продължим с ремонтите, потвърди Фандъкова. 
 
Според нея, един от най- важните проекти е обновяването на бул. "България", където се извършва смяна и на трамвайното трасе. Сменяме и живия плет, той е амортизиран, продължи тя. Кметицата обясни, че има и проектиране на нови зелени площи и зелен трамвай, но не посочи в коя част на столицата ще се случи това.
 
Източник: Dir.bg
Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]