Радан Кънев поиска оставката на транспортния министър

Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски. В профила си във фейсбук, споделяйки изказване на депутата от ДСБ Вили Лилков, Кънев пише:

"Отказът от северозападния жп проект е безотговорност, която граничи с отказ от ключов национален интерес. Според мен, това е самостоятелно и достатъчно основание да се иска смяна на транспортния министър".

Поводът за думите на Кънев е отказът на България от участие в „Механизма за свързване на Европа” на ЕС с безвъзмездно финансиране на проекта за модернизацията на железопътната линия Видин-София-Кулата.

И според Вили Лилков решението за отпадане на проекта е отказ от национален интерес.

Източник : www.clubz.bg

ЖП транспорт

Господин министър, къде сте?

През последните дни станаха известни за гражданското общество редица крупни сделки в българските железници, като модернизация на пътнически вагони в Дряново за 27 млн. лв. без обществена поръчка, 26,5 млн. […]

Автомобилен транспорт

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. […]