Радан Кънев поиска оставката на транспортния министър

Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски. В профила си във фейсбук, споделяйки изказване на депутата от ДСБ Вили Лилков, Кънев пише:

"Отказът от северозападния жп проект е безотговорност, която граничи с отказ от ключов национален интерес. Според мен, това е самостоятелно и достатъчно основание да се иска смяна на транспортния министър".

Поводът за думите на Кънев е отказът на България от участие в „Механизма за свързване на Европа” на ЕС с безвъзмездно финансиране на проекта за модернизацията на железопътната линия Видин-София-Кулата.

И според Вили Лилков решението за отпадане на проекта е отказ от национален интерес.

Източник : www.clubz.bg

ЖП транспорт

ВТУ „Т. Каблешков“ откри новата учебна година с иновативна лаборатория

На 14.09.2020г., в рамките на тържеството по случай откриването на новата академична учебна година, във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ бе официално открита специализирана лаборатория по “Технически средства за управление […]

ЖП транспорт

Освобождават жп операторите от инфраструктурни такси

Представителите на държавите членки в Съвета се споразумяха за мандат във връзка с предложението за даване на възможност на страните да подпомогнат сектора чрез освобождаване на железопътните дружества от определени инфраструктурни такси. Същевременно […]