Ръководството на НКЖИ взе участие в двустранен семинар в областта на жп транспорта, организиран от посолството на Чехия

Визия за стратегическото  развитите на железопътната инфраструктура в България беше представена днес /26 април/ на  организирания  от Чешкото посолство форум „Представяне на чешката железопътна и транспортна индустрия“.

В рамките на форума чешките компании  Skoda Group, AZD, Bonatrans Group, Borcad, AMiT, TTC Controls MSV electronics, VUKV, VZU Plzen и Чешката асоциация за транспорт и телематика запознаха представителите на българския железопътен сектор със своята дейност. Бяха представени  възможностите за доставка на оборудване за железопътния транспорт, на материали за железопътното строителство, и на транспортна и сигнално-телекомуникационна техника.

В началото на семинара встъпителни думи отправиха Н.Пр. г-н Лукаш Кауцки, посланик на Чешката република и г-н Петър Вавра, заместник – посланик. От страна на НКЖИ участие взеха инж. Кирил Костадинов, заместник генерален директор “Експлоатация”, инж. Мария Генова, и.д. заместник генерален директор “Стратегия и администрация” и г-жа Нели Андреева, директор дирекция “Стратегическо развитие и инвестиционни проекти”.

кмаери изкуствен интелект кат
Автомобилен транспорт

КАТ пусна нови камери с изкуствен интелект

февруари 15, 2024

КАТ пусна в действие роботизираните камери за скорост. От днес първите 20 уреда с изкуствен интелект вече са на пътя. Устройствата са разпра?…