Разследват случая с частния хеликоптер, спасил пострадал турист в Пирин

Случаят, при който частен хеликоптер се отзова за спасяване на пострадал турист в Пирин, се разследва. Това съобщи служебният министър на транспорта Христо Алексиев. По думите му хеликоптерът на Мариян Боновски няма лиценз за експлоатационна годност.

“Г-н Боновски няма свидетелство за управление на въздухоплавателно средство. Той е летял в разрез с всякакви правила. И поради това има разследване. Това е за мен, с извинение, въздушни джигити. Все едно да управляваш кола без да си минал технически преглед, без да имаш регистрационни табели и без да имаш книжка. Той е летял в зоната под 300 метра и за това не се иска специално разрешение, но така или иначе този полет е нерегламентиран със сигурност”, каза Алексиев.

Случаят е от последните дни на миналата година, съобщи БНР.

Алексиев съобщи, че правителственият “Авиоотряд 28” ще поеме оказването на спешна медицинска помощ по въздуха. В момента е обявена процедура за наемане на медицински хеликоптер. Държавата ще заплаща само спешните случаи.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …