Ремонтът на жп гара Пазарджик ще приключи на 15 септември

На 15 септември ще приключи модернизацията на жп гара Пазарджик. Това увериха изпълнителите на обекта, по време на инспекцията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.
 
Освен проекта за рехабилитация на гарата бяха проверени и трите участъка от проекта за модернизация на жп линията Септември – Пловдив. Към момента по тях се работи усилено и се спазва графикът на строителство.
По позиция 1 (Септември – Пазарджик) от проекта "Модернизация на железопътен участък Септември – Пловдив – част от Транс-европейската железопътна мрежа" вече е построен временен железен път в междугарието Септември – Званичево и железен мост на км 106+700. Към момента се извършват демонтажни дейности по контактната мрежа и железния път по трасето.
По позиция 2 (Пазарджик – Стамболийски) се извършват изкопни работи за изгребване на съществуващия баласт. Очаква се тези дейности да приключват до седмица и да започне изграждането на трасето.
 
Най-голям физически напредък бе констатиран на позиция 3 (Стамболийски – Пловдив). Вече е положен около 4.5 км железен път, което е около половината от трасето в едната посока на движение. Очакванията на изпълнителя са до 15 юли да бъдат положени общо около 8.2 км железен път, както и стълбовете на контактната мрежа. Работи се активно и по рехабилитацията на моста над река Въча.
Завършено е проектирането по позиция 4 "Проектиране и изграждане на системите за сигнализация в участъка Септември – Пловдив и телекомуникации София – Пловдив". Издадено е разрешение за строителство и се очаква в кратки срокове да започне физическото изпълнение.
Общата стойност на проекта "Септември – Пловдив", който се изпълнява по оперативна програма "Транспорт" 2007 – 2013 г. е около 630 млн. лв. Очаква се той да приключи през лятото на 2015 г. Трасето, което се модернизира, обхваща около 110 км железен път разгъната дължина.
 
Източник: Строителство Градът
 
Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…