Русия изстреля нов транспортен кораб към Международната космическа станция

 

Първият модернизиран транспортен кораб от новата руска серия "Прогрес МС“ беше изстрелян с ракетата-носител "Съюз" от космодрума "Байконур" към Международната космическа станция (МКС), съобщи РИА Новости, позовавайки се на Федералната космическа агенция на Русия.

Свързването на Международната космическа станция е планирано за 23 декември.

Транспортният кораб от новата модифицирана серия „Прогрес МС“ е създаден от руската държавна ракетно-космическа корпорация "Энергия". Повечето от техническите решения, заложени в конструкцията на "Прогрес МС", впоследствие ще бъдат използвани в създаването на пилотиран транспортен кораб от ново поколение.

Руският кораб ще доставки на международната станция стоки в размер на 2,5 тона, в това число и гориво, вода и сгъстен кислород.

Източник: http://m.actualno.com, 21.12.2015г.

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]