Русия изцяло преустанови транзита на украински камиони

От вторник Русия напълно спира транзита на своя територия на товарни камиони, регистрирани в Украйна, предаде ТАСС.

„Във връзка с продължаването на блокирането на руски камиони на територията на Украйна от 12:00 московско време (11:00 българско) на територията на Русия напълно се преустановява движението на украинските камиони, осъществяващи транзитен превоз на стоки“, се казва в съобщение на руското министерство на транспорта.

Доставките на стоки на територията на Казахстан в съответствие с указа на руския президент от 1 януари тази година ще бъдат продължени, но от превозвачи на други държави, подчертаха от руското министерство на транспорта.

По-рано бе съобщено, че към момента органите на „Ространснадзор“ вече са спрели от движение на територията на РФ 324 украински камиона.

„Действието на тези мерки ще продължи до разрешаването на ситуацията, свързана с блокирането от украинска страна на руските камиони“, се казва в съобщението на министерството.

Междувременно движението на руските камиони на територията на Украйна продължава да е затруднено. Невъзможно е да се влезе на територията на страната от страна на Европейските държави. Блокирането на руските камиони на територията на Украйна продължава от 11 февруари.

 
Източник : www.cross.bg
ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]