Русия затваря небето си за украински самолети

 

Министерството на транспорта на Русия забранява на украински самолети да използват въздушното пространство на Русия от 25 октомври, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Мярката е взета в отговор на издадената миналата седмица от Украйна забрана за руски полети, посочва АП.

Миналата седмица Украйна обяви също, че затваря въздушното си пространство за руски полети, превозващи военни материали или стоки с двойна употреба.

Най-голямата руска авиокомпания Аерофлот преустанови резервациите на билети за полети до Украйна след 25 октомври, съобщи пресслужбата на превозвача, цитирана от ТАСС. Аерофлот вчера бе официално информиран от украинските власти за забрана на полетите до страната от 25 октомври.

Освен Аерофлот в санкционния списък са още 20 руски авиокомпании. За наложената забрана потвърдиха също Уралските авиолинии, Трансаеро, Глобус и Россия.

На 25 септември украинското правителство забрани полетите на руските авиокомпании, на първо място Аерофлот и Трансаеро, до Украйна и наложи частична забрана за транзитните полети на руски авиолинии през територията на страната. Новината бе съобщена след заседание на кабинета от украинския премиер Арсений Яценюк. Той уточни, че съгласно решение на Съвета за национална сигурност и отбрана руските транзитни полети се забраняват, ако съдържат товари с военно или двойно предназначение или руска военна жива сила, пише БТА.

Мярката е в отговор на забрана за руски полети над Украйна

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/09/29/rusiia-zatvaria-nebeto-si-za-ukrainski-samoleti.277943

 

Източник: http://www.dnes.bg,

 

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]